Hitem tzv,zelených potravin (ryze přírodních) se v posledních letech stává sladkovodní řasa Chlorella Pyrenoidosa a zvláště mladý ječmen.
mladý ječmen se pěstuje ve státě Utah v nadmořské výšce kolem 1500 m v místech dnes již vyschlých sladkovodních jezer. Půda je zde bohatá na minerály, proto mají rostlinky mladého ječmene velký obsah živin. Listy ječmene se sklízejí v době, kdy mají nejvyšší výživnou hodnotu – to je, když dorostou asi do výšky 20 cm.
Zpracování mladého ječmene:
Mladé lístky ječmene se sklidí, umyjí a odšťavní- vylisují. Takto vzniklý rostlinný nektar se ve vakuových sušičkách rychle vysuší při nízké teplotě 31st. C do podoby zeleného prášku. Tímto šetrným zpracováním se zachovají účinné látky a vysoká enzymatická aktivita. Rozmícháním tohoto prášku ve vodě opět vznikne šťáva jemné chuti. Výroba produktu je přísně kontrolována a šťáva je tak 100% čistá, nepasterizovaná, bez jakýchkoliv přísad, proto je maximálně vstřebatelná.
Co obsahuje:
mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu-prvku, který přebývá ve většině poživatin. Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu! Je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava. mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů.Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1,B2,B3,B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B.
Léčebné účinky jsou popisovány jako:
- pomoc v boji s nadváhou a zácpou
- doplňování živin při půstu
- chudokrevnost
- léčení kožních onemocnění (kožní projev je zrcadlem vnitřních poměrů)
- zpomalení buněčného stárnutí (antioxidant)
- potlačuje růst rakovinných buněk
Tak jak jste se rozhodli?Vyzkoušíte ho?
Napsat komentář